Позбавлення громадянства олігархів – Зеленський підписав указ

Народний депутат України Сергій Власенко опублікував текст “указу” про позбавлення українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського, народного депутата Вадима Рабіновича та голови штабу територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана нібито від імені Володимира Зеленського – тим часом, оригіналу тексту на сайті Офісу президента України поки що немає.

Текст документу нардеп розповсюдив на своїй сторінці у Facebook.

У документі йшлося про позбавлення громадянства України 10 осіб, включаючи Коломойського, Корбана та Рабіновича. Офіційної відповіді на запит низки ЗМІ з цього питання від прес-служби Офісу президента поки що не надійшло.

У свою чергу, радник голови Офісу президента України Сергій Лещенко зазначив, що, найімовірніше, копію указу Власенко отримав з Центрвиборчкому. Він додав, що документ могли передати для виконання підготовки рішень щодо позбавлення депутатських повноважень Рабіновича та Ігоря Васильковського, також нардепа.

Тим часом, сам голова штабу територіальної оборони Дніпра Генадій Корбан відреагував на ситуацію – за його словами, він обирає пункти пропуску для в’їзду в Україну. Про це він повідомив у коментарі сайту “Страна.UA”.

Раніше у Верховній Раді скасували розгляд законопроекту, який передбачав позбавлення громадянства чоловіків за неповернення до України під час воєнного стану протягом 30 днів після виїзду за кордон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *