Експорт зерна з України – Ердоган анонсував підписання важливого договору

У п’ятницю, 22 липня, у Стамбулі відбудуться переговори під егідою ООН, за підсумками яких очікується підписання угоди про відвантаження українського зерна.

Про це повідомляє турецький телеканал TRT Haber з посиланням на заяву адміністрації президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

“Церемонія підписання угоди про відвантаження зерна, в якій візьмуть участь президент Реджеп Тайіп Ердоган та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, за участю української та російської сторін, відбудеться завтра о 16:30 в офісі Долмабахче”, – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш мав сьогодні прибути до Туреччини для обговорення проблеми експорту українського зерна.

Заплановані на завтра переговори у Стамбулі також прокоментував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“За підсумками може бути підписаний документ, який міститиме зобов’язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі.

Українська делегація підтримає лише ті рішення, які гарантують безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ у Чорному морі та безпечний експорт української сільськогосподарської продукції на світові ринки”, – написав він.

Нагадаємо, під час візиту до Ірану 19 липня Володимир Путін заявив, що для розблокування експорту українського зерна Захід має скоротити санкції проти РФ, введені у відповідь на вторгнення в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *