Санкції проти Росії – озвучено імена фігурантів чорного списку ЄС

Європейський Союз готує санкційні обмеження проти майже півсотні громадян Росії та цілої низки компаній. Йдеться про сьомий пакет санкцій проти РФ.

Про це свідчить проєкт документа, який опинився у розпорядженні агентства Reuters та видання EUobserver.

Достеменна кількість осіб, які підпадуть під санкції, невідома. За даними Reuters, у список потраплять 48 громадян та дев’ять юросіб. За інформацією EUobserver, 47 осіб та вісім компаній.

Відомо, що обмежувальні заходи торкнуться: мера Москви Сергія Собяніна, голови “Ростеху” Сергія Чемезова; діячів культури – Сергія Безрукова, Володимира Машкова. Також у списку – російські воєначальники, політики, бізнесмени (друг президента РФ Олег Дерипаска), ставленики на окупованих територіях.

Під санкції потраплять: “Сбербанк”, байкерський клуб “Нічні вовки” (його президент Олександр Залдастанов на прізвисько “Хірург” через заклики до “денацифікації”), військово-патріотичний рух “Юнармія”, фонд з популяризації російської мови за кордоном “Російський світ”, судноплавні і збройові підприємства. Також заборонятиметься імпорт російського золота.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Європейська комісія заявила про плани розширити санкції проти РФ через вторгнення в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *