НКМЗ може бути націоналізовано для передачі його конкурентам

Верховна рада націоналізувала краматорський машинобудівний завод НКМЗ. Обладнання заводу на якому працює понад 8000 осіб буде демонтовано та вивезено. Власники заводу та співробітники нічого не отримають.

Про це пише Forbes.

Держава з метою недопущення попадання до рук агресора машинобудівного обладнання, яке може бути використане для виробництва продукції військового призначення, націоналізувала НКМЗ. Завод буде вивезений – так пояснив у пояснювальній записці для ВР автор постанови депутат Ар’єв.

Лобісти цього рішення – нардепи Максим Єфімов та Давід Арахамія. Єфімов володіє конкурентом НКМЗ, старокраматорським машинобудівним заводом.

Єфімов вже частково вивіз обладнання свого заводу в глиб України. Обладнання НКМЗ планується вивезти на той самий промисловий майданчик, що й завод Єфімова, і почати виробляти там продукцію для потреб ЗСУ.

“Фактично Єфімов розправляється зі своїм головним конкурентом під шум війни”, – вважають журналісти.

Водночас у самому Краматорську ця звістка викликала панічні настрої, пише видання, і додає, що своїми діями депутати Верховної Ради підривають бойовий дух та мотивацію захисників міста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *