Війна в Україні – де точаться бої 19 липня, зведення Генштабу

У Генеральному штабі опублікували вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто сорок шосту добу протистояння Збройних сил України російській навалі. Зокрема, спостерігається збільшення кількості випадків дезертирства серед російських солдатів, які у будь-який спосіб намагаються втекти з України.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація залишається без суттєвих змін. Йдеться про діяльність Збройних сил Білорусі. Там завершується ротація підрозділів, котрі задіяні для прикриття ділянки кордону з Україною.

Сіверський напрямок

Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії та РСЗВ з території Росії Миколаївку Чернігівської області та Заруцьке, Журавку, Білопілля, Іскрисківщину, Миропілля, Есмань і Вовківку у Сумській області.

Харківський напрямок

Противник здійснював артобстріли райони на північ, схід та південний-схід від Харкова. Безуспішно намагався вести наступ у напрямку сіл Уди та Гусарівка, де завдав авіаудару.

Слов’янський напрямок

Росіяни здійснювали обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони н. п. Дібровне, Новомиколаївка, Велика Комишуваха, Долина, Чепіль, Семиланне, Грушуваха, Адамівка, Барвінкове, Богородичне, Архангелівка, Нова Дмитрівка. Невдало завершився наступ у напрямку Дмитрівка, де ворог зазнав втрат та відступив.

Донецький напрямок

Окупанти всі сили зосереджують на спробах просунутися в напрямках Сіверська та Бахмута, здійснювали артобстріли біля Краматорська, Райгородка, Донецького, Верхньокам’янського, Спірного, Стародубівки, Сіверська, Дронівки, Івано-Дар’ївки. Також окупанти завдали удару з авіації біля Верхньокам’янського. Росіяни зазнали значних втрат під час спроби просунутися в напрямках Григорівки, Спірного, Івано-Дар’ївки, тому безладно відступили.

Бахмутський напрямок

Противник обстріляв райони н. п. Бахмут, Новолуганське, Покровське, Вершина, Весела Долина, Яковлівка, Берестове, Зайцеве. Завдав авіаударів поблизу Вуглегірської ТЕС, Покровського, Майорська, Торецька, Берестового, Вершини, проводив штурм у напрямку Покровського з частковим успіхом, закріпився на південній околиці населеного пункту. Ворог безуспішно намагався просунутись у напрямках Берестового, Білогорівки, Вершини та території Вуглегірської ТЕС.

Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Активних дій не зафіксовано. Росіяни обстріляли із танків, ствольної та реактивної артилерії райони н. п. Володимирівка, Авдіївка, Пречистівка, Новомихайлівка, Павлівка, Вугледар, Мар’їнка, Тоненьке, Велика Михайлівка, Январське, Кам’янське, Чарівне, Малі Щербаки, Новоандріївка, Новопіль, завдали авіаудару біля Кам’янки.

Південнобузький напрямок

Ситуація не зазнала істотних змін. Там продовжуються обопільні обстріли зі ствольної, реактивної артилерії і танків уздовж лінії зіткнення.

Акваторія Чорного та Азовського морів

Росіяни надалі блокують північно-західну частину Чорного моря. Також окупанти у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України. Там утримують три носії високоточної зброї.

У Генштабі додають, що російська армія продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. ЗСУ продовжують підривати ворожі склади боєприпасів.

Нагадаємо, що 19 липня в Генштабі повідомили: ЗСУ знищили особового складу РФ близько 38550, за добу – 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *