Венедіктова звільнена – її обов’язки виконує Олексій Симоненко

Олексія Симоненка указом президента Володимира Зеленського призначено виконувачем обов’язків генерального прокурора України після звільнення Ірини Венедіктової.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

В указі №501, оприлюдненому 17 липня, сказано, що Олексій Симоненко після звільнення Ірини Венедsктової буде виконувачем обов’язків голови Офісу генерального прокурора.

“Відповідно до частини другої статті 11 Закону України “Про правовий режим військового стану” ухвалюю: покласти на Симоненка Олексія Юрійовича виконання обов’язків Генерального прокурора”, – йдеться у документі.

Олексій Симоненко обіймав посаду першого заступника генерального прокурора України до звільнення Ірини Венедіктової. До призначення в Офіс генпрокурора працював у Службі безпеки на посадах офіцерського складу.

У грудні 2021 року Олексій Симоненко підписав підозру у державній зраді та сприянні терористичній діяльності п’ятому президентові України Петру Порошенку. Варто зазначити, що прокурор також перебуває в базі “Миротворця”.

“Співучасник злочинів щодо фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб. Співучасник злочинів проти України та її громадян. фальсифікації так званої доказової бази за звинуваченням у держзраді президента України Петра Порошенка”, – йдеться у профайлі Олексія Симоненка на “Миротворці”.

Раніше ми розповідали, що заступник Ірини Венедіктової підписав підозру у держзраді Петру Порошенкуу справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *