Василь Малюк голова СБУ – що відомо про заступника Івана Баканова

Василь Малюк призначений на посаду виконувача обов’язків глави Служби безпеки України після того, як президент Зеленський звільнив очільника СБУ Івана Баканова.

Про це дізнавався “Апостроф”.

Перед призначеннням на посаду виконувача обов’язків глави СБУ Василь Малюк працював заступником Івана Баканова, про що йдеться в указі №77 від 28 лютого 2022 року. За інформацією з відкритих джерел, 28 лютого Малюку виповнилося 38 років

За день до цього, 27 лютого, Малюка звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, на якій він пробув близько 11 днів.

Щодо інших посад теперішнього виконувача обов’язків глави СБУ відомо про те, що 21 липня 2021 року його звільнили з посади першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Також ще на початку вересня 2021 року Василя Малюка помітили на дні народження заступника глави Офісу президента Олега Татарова. На святуванні були високопоставлені правоохоронці, які були пов’язані із розслідуванням справи проти самого винуватця свята.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президент України призначив нового прокурора замість Ірини Венедіктової. Він став виконувачем обов’язків генерального прокурора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *