Війна в Україні – Резніков прогнозує закінчення вже цього року

Україна може повернутися до кордонів, які існували до початку повномасштабного вторгнення Росії, вже цього року. Така дата закінчення війни є цілком реалістичною за збереження підтримки західних партнерів.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в інтерв’ю ВВС.

“Це можливо абсолютно. Я можу це сказати, хоч я і юрист, але який вже трішки з військовими спілкується. Навіть з військової точки зору, це абсолютно реалістичний план звільнення щонайменше наших територій станом на 23 лютого 2022 року”, – сказав він.

Водночас міністр нагадав, що війну не завершено. Українцям треба навчитися відновлювати свої економічні ресурси, сплачувати податки, працювати у стані війни. При цьому закінчити війну вже 2022 року реально, якщо партнери продовжуватимуть підтримувати нашу країну.

“Коли вони повірили, що перемога України – абсолютно реалістичний план, вони захотіли стати співучасниками цієї перемоги. Тому зараз важливо, щоб ми синхронізували наші плани на контрнаступ із їхньою допомогою не лише зброєю, а й продовженням ще більш серйозних санкцій (проти Росії – ред.). Це серйозний загальносвітовий проект”, – пояснив Резніков.

Як повідомляв “Апостроф”, зараз США постачає Україні снаряди для ракетних систем HIMARS з дальністю 70-80 км і ЗСУ успішно б’ють по військових складах окупантів. Однак міністр оборони Олексій Резніков упевнений, що надалі наша армія отримає і снаряди, здатні вражати цілі на відстані 300 кілометрів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *