Загибель британця у полоні ДНР – Лондон викликав посла Росії на килим у МЗС

Зовнішньополітичне відомство Британії жорстко відреагувало на смерть британського волонтера Пола Юрі від рук бойовиків так званої “ДНР”. МЗС викликало російського посла в Лондоні Андрія Келіна, щоб висловити глибоке занепокоєння.

Відповідну заяву британського МЗС країни публікує видання The Telegraph.

Зокрема, очільниця МЗС Британії Ліз Трасс повідомила, що дана новина про смерть британського гуманітарного працівника під час утримання під вартою терористами – шокуюча, і саме Росія відповідальна за це.

“Росія повинна нести повну відповідальність за це. Пол Юрі був захоплений при виконанні гуманітарної роботи. Він був в Україні, щоб спробувати допомогти українському народу перед неспровокованим російським вторгненням. Російський уряд та його проксі-сили продовжують скоювати злочини. Винні будуть притягнуті до відповідальності”, – наголосила вона.

Варто зауважити, що в Інтернаціональному легіоні оборони України повідомили, що Пол Юрі не воював в Україні, а лише займався гуманітарними справами.

Велика Британія обговорює повідомлення про смерть британця Пола Юрі з Україною та Росією, пишуть ЗМІ.

45-річного британця Пола Юрі бойовики так званої “ДНР” схопили у полон у квітні 2022 року.

У травні на російському телебаченні показали відео з Юрі. Він розповів, що сфотографував підірваний міст, “щоб продемонструвати докази того, що ЗМІ в Англії брешуть”. Мати Юрі коментуючи його слова для Бі-бі-сі, заявила, що він поводиться неприродно. І припустила, що на нього здійснюється тиск. Ще вона була стурбована його здоров’ям – адже він хворий на діабет І типу, потрібен інсулін.

П’ять днів тому чоловік помер.

Нагадаємо, що громадянин Великобританії Пол Урі, який перебував у полоні в “ДНР” помер за “загадкових” обставин. За інформацією рашистських ЗМІ, він нібито помер від хронічних хвороб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *