Війна в Україні – ЄС анонсував сьомий пакет санкцій проти Росії

У п’ятницю, 15 липня, Єврокомісія анонсувала сьомий пакет антиросійських санкцій, спричинених її вторгненням в Україну. Зокрема, ЄС збирається запровадити ембарго на золото та розширити заборони на експорт технологій у РФ.

Про це йдеться у заяві Європейської комісії.

“Сьогодні Європейська комісія схвалила спільну пропозицію про новий пакет заходів щодо підтримки та посилення ефективності шести масштабних та безпрецедентних пакетів санкцій ЄС проти Росії”, – заявили в ЄК.

Ембарго на російське золото націлене на позбавлення держави-агресора найбільшої статті його експорту, яке не належить до енергетики.

Також передбачається розширити заборону на експорт у РФ товарів подвійного призначення та технологій та запровадити нові персональні санкції.

Сьомий санкційний пакет буде спрямований на узгодження та роз’яснення заходів із попередніх пакетів, та на узгодження заходів серед усіх держав-партнерів, зокрема “Великої сімки”.

Обмеження не стосуватимуться торгівлі агропромисловою продукцією Росії з третіми країнами.

Глава ЄК Урсула фон дер Ляєн заявила про продовження санкцій до січня 2023 року, коли відбудеться їхній наступний перегляд.

Раніше Міністерство фінансів Сполучених Штатів вирішило послабити санкційні обмеження проти Російської Федерації, дозволивши деякі транзакції. Імовірно, рішення пов’язане з переговорами у Туреччині. Так, дозволяються угоди з Росією щодо добрив, продовольства, посівних матеріалів, ліків та медичного обладнання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *