Фонд Можемо разом відправив до військових шпиталів препарати для українських захисників – війна в Україні

Передача першої партії допомоги пораненим українським військовим стала подією, яка поклала початок великій співпраці з Українською православною церквою у Сполучених штатах Америки. Відтак 8 бусів, наповнених необхідними медикаментами, попрямували у 118 військових госпіталів у гарячих точках нашої держави.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф TV.

“Нам було дуже важливо персоніфікувати всю цю подію, щоб кожен медикамент потрапив безпосередньо в ту лікарню і у той госпіталь, який його найбільше чекає”, – зазначив співзасновник благодійного фонду “Можемо разом”, народний депутат України Олесь Довгий.

Для того, щоб поранені захисники мали змогу отримати необхідні ліки, благодійний фонд “Можемо разом” у співпраці з Міністерством охорони здоров’я встановили комунікацію з військовими госпіталями по всій країні.

“Зараз, знову ж таки, логістика – це окремий великий шмат роботи. Точково виїжджають автомобілі саме в ті заклади, де пацієнти очікують цих ліків”, – наголосив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Серед допомоги – знезаражуючі та знеболюючі препарати, кровоспинні засоби, пігулки від болю у шлунку та серці тощо. Кожен медичний заклад отримає медикаменти, які допоможуть врятувати життя саме їхнім пацієнтам.

“Загальна сума медикаментів, які ми сьогодні передали на Міністерство охорони здоров’я і взагалі передаємо, буде більше 230 – 250 мільйонів гривень”, – додав Олесь Довгий.

Ще один партнер, який зробив вагомий внесок у організацію та збір допомоги – Православна церква України. Щоб усі автівки з ліками доїхали за місцем призначення, а препарати врятували життя українським воїнам, митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив машини та благословив водіїв у добру путь.

“Нехай Господь допомагає всім нам творити добрі справи в час війни, а разом, я переконаний, ми переможемо”, – підкреслив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

На цьому благодійний фонд “Можемо разом” не зупиняється. У найближчих планах ще один масштабний проєкт.

“З благословлення Його святості, ми з командою нашого родинного фонду “Можемо разом” починаємо великий фандрейзинговий проект, який має на меті допомогу найбільшому медичному батальйону “Госпітальєри” і всій прекрасній команді, у якій працює більше 500 волонтерів і який щодня з найгарячіших точок, фактично з-під обстрілів витягають поранених українських бійців”, – поділився Олесь Довгий.

Благодійний фонд планує придбати кілька пересувних військових госпіталів, а також 10 тисяч турнікетів, які рятуватимуть життя українським захисникам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *