Битва за південь України – що буде з Путіним після поразки

Звільнення Херсона Збройними силами України стане смертельним політичним та психологічним ударом по путінській Росії та делегітимізує самого диктатора.

Про це в ефірі програми “Руно. Війна” на Апостроф TV розповів політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

“По-перше, це дуже важливо з воєнної точки зору. Крім того, це буде неймовірною силою пропагандистський, політичний і психологічний удар по путінській Росії. Це введе в стан шоку і багатомільйонні маси глибинного народу, який слухає, відкривши рота, Скабеєву і Соловйова, і людей у бункері, які зрозуміють те, що давно настав час зрозуміти”, – заявив він.

Росіяни усвідомлять, що Путін програв війну. Це стане для нього як для будь-якого диктатора дуже неприємним моментом.

“З цього приводу є така максима у кримінальному світі: “Опущений пахан – вже не пахан”, – сказав Піонтковський і додав, що перспективи цілком зрозумілі.

За його словами, ставки піднімають обидві сторони. Київ не приховує своїх планів взяти найближчим часом Херсон, а Москва заявляє щодня про перспективу оволодіння Слов’янськом.

“Два символічні міста виникли у цій сутичці: або Слов’янськ візьмуть росіяни, або Херсон візьмуть українці. Від цього дуже багато залежить під час цієї війни. Але ми з вами впевнені, звісно, що українська армія візьме Херсон”, – висловив упевненість політолог.

Він пояснив, що “делегітимізація пахана – це український прапор над Херсоном” та підкреслив, що поразка РФ на півдні України стане психологічним ударом по грандіозно побудованому російською пропагандою замку брехні про перемоги над українськими “нацистами”.

“Те, що обидві сторони чітко поставили свої цілі – Слов’янськ та Херсон – означає, що відступати їм нема куди. Одна з них має здобути вирішальну політичну та психологічну перемогу у найближчій перспективі. Скажімо прямо, у серпні”, – підсумував Піонтковський.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Путін зрозумів, що не може перемогти Україну на полі бою і перейшов до іншої тактики – Андрій Піонтковський

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *