Війна в Україні – карта бойових дій та онлайн 12 липня 2022

Вже 139-й день російська армія веде повномасштабну війну проти українського народу. З 24 лютого в Україні було вбито понад 37 тисяч окупантів, а також знищено тисячі одиниць ворожої військової техніки. ЗСУ продовжують завдавати високоточних ударів по військових складах з боєприпасами та місцях дислокації рашистів. Зокрема, 11 липня було знищено склад в окупованій Новій Каховці.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 11 липня


08:44 Російські війська намагаються утримати позиції на південному напрямку, про наступ не йдеться – повідомляє Інститут вивчення війни. Росіяни готуються до міських боїв, якщо Сили оборони досягнуть Херсона.

08:12 Влада Ірану готується постачати до РФ сотні дронів та навчить військових користуватися ними. Про це заявив радник президента США Джек Салліван.

08:06 В окупованій Новій Каховці при знищенні складу російських військових вибуховою хвилею в будинках повиносило вікна та двері.

07:17 Близько 20 вибухів пролунали у Миколаєві. Все місто в диму.

07:03 З самого ранку росіяни обстріляли Миколаїв.

06:53 Оновлена мапа бойових дій.

06:53 У соцмережах пишуть, що на момент удару на базі окупантів у Новій Каховці знаходився великий автопарк, у тому числі щонайменше 50 бензовозів, а також близько 200 ракет для РСЗВ “Смерч”.

06:53 Лукашенко, ймовірно, продовжить надавати російським військам доступ до повітряного простору своєї країни. Він намагається продемонструвати хоча б номінальну підтримку Путіну. Водночас білоруський диктатор ризикує прямим військовим залученням збройних сил республіки до війни проти України. На це вказують фахівці американського Інституту вивчення війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *