Громадянство РФ для громадян України – реакція МЗС на указ Путіна

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує указ президента Російської Федерації про спрощений порядок надання громадянства РФ усім українським громадянам.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС назвали рішення Кремля черговим посяганням на суверенітет та територіальну цілісність України, несумісне з нормами та принципами міжнародного права.

Також у заяві наголошується, що указ Путіна підтверджує продовження курсу Москви на захоплення українських земель, знищення держави та примусову асиміляцію нації, а сама паспортизація є юридично нікчемною.

У відомстві наголосили, що спрощену процедуру надання громадянства Росія використовує “для затягування зашморгу на шиях мешканців тимчасово окупованих територій нашої держави, змушуючи їх брати участь у злочинній діяльності окупаційних адміністрацій та російської загарбницької армії”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ЗСУ за підтримки партнерів покладуть край загарбницьким апетитам Путіна.

“Закликаю партнерів до жорсткої реакції на нові паспортні фантазії Путіна: терміново надати Україні більше важкого озброєння та запровадити нові економічні санкції проти Росії”, – сказав чиновник і додав, що будь-яке зволікання лише заохочуватиме державу-терориста до подальших злочинів проти України та світу.

Раніше радник ОП Михайло Подоляк назвав “міткою ізгоя” паспорти, які в пропагандистських та політичних цілях країна-агресор незаконно роздає мешканцям тимчасово окупованих територій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *