Ахметов та Медіа Група Україна – які активи олігарх передає державі

У понеділок, 11 липня, відомий бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що залишає медіабізнес та передає свої активи державі.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Війна змиє всіх: коли в Україні вимруть олігархи

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті SCM.

“Я ухвалив вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM із медійного бізнесу.

Цього тижня “Медіа Група Україна” відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МДУ”, – йдеться у документі.

Зазначається, що рішення продиктоване набранням чинності законом “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Також Ахметов заявив, що встановленого законом шестимісячного строку недостатньо для продажу медіаактивів, тим більше у військових умовах.

До активів холдингу входять національні телеканали: ТРК “Україна”, “Україна 24”, НЛО ТV, Індіго TV; спортивні телеканали: “Футбол 1”, “Футбол 2” та “Футбол 3”; міжнародні телеканали: Україна 1, Україна 2, NLO TV 1, NLO TV 2 регіональні медіа: 34 канал, “Донбас”, “Сігма”.

Також “Медіа Групі Україна” належать новинний сайт Segodnya.ua, оператор супутникового телебачення Xtra TV, ОТТ-платформа OLL.TV, Digital Screens, видавництво Vogue.UA, продакшн-компанії “Теле ПРО” та “Допоможемо ТВ”, а також медіа “Медіа Партнерство Баїнг”.

Нагадаємо, 29 червня президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію Положення про реєстр олігархів, яке затвердила Рада нацбезпеки. Документом регулюється порядок внесення до Реєстру відомостей про олігархів та отримання інформації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *