Знищення Кримського мосту – Філіп Бридлав пояснив його значення

Знищення Керченського мосту може стати нищівним ударом для Кремля, оскільки він пов’язує материкову частину Росії з Кримом – Україна це може здійснити за допомогою нещодавно наданих їй ракет “Гарпун”.

Про це заявив колишній головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Філіп Брідлав, інформує The Times.

Він зазначив, що Кримський міст через тривалу агресію Росії стосовно України можна вважати цілком “законною метою”.

“Мене зовсім не дивує, що росіян турбує Керченський міст. Для них він неймовірно важливий. Тепер, коли Захід надав Україні крилаті ракети “Гарпун”, з дальністю дії до 200 миль (більше 300 км – ред.), я думаю, у росіян є всі підстави турбуватися про те, що Україна може атакувати міст”, – сказав він.

Нагадаємо, Крим був включений до складу Російської Федерації у 2014 році після неоднозначного референдуму, і цей крок не набув широкого міжнародного визнання.

У той же час, 11-кілометровий міст через Керченську протоку, що забезпечує як автомобільне, так і залізничне сполучення з Кримом, був збудований у період з 2016 по 2018 рік на суму 3,5 мільярда доларів.

Варто зазначити, що останнім часом почала з’являтися інформація про підготовку російських військ до можливого нападу на міст – вони встановили контрзаходи вздовж моста, щоб відбивати ракетні удари, і радари, що відбивають, щоб спантеличити систему наведення ракет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *