Укренерго просить в Кабміна додаткових премій попри високі зарплати

Кабінет Міністрів України 7 липня доручив НЕК “Укренерго” направити на виплату дивідендів до держбюджету 90% прибутку за 2021 рік у розмірі 127,04 млн грн. Експерти помітили у звітності 26 млн грн заробітної плати для керівництва НЕК.

Про це йдеться у блозі політичної експертки Тетяни Лупової на “Цензор.нет”.

“Ніби тут все гаразд, але є одне але. А саме – захмарний рівень зарплат керівництва Укренерго у 2021 р. та під час війни… У 2021-му році правління компанії отримало майже 26 млн гривень заробітної плати. Зарплата голови правління компанії Володимира Кудрицького у 2021 році в середньому становила понад 1 млн гривень на місяць!”, – пише вона.

Також експертка вказала на прохання компанії до Кабміну про премії на велику суму.

“І ще (як і очікувалось) НЕК “Укренерго” нещодавно – під час війни – звернулась до Кабінету міністрів з проханням погодити виплату 15 млн гривень на преміювання членів правління за роботу у 2021 році! Тож, якщо ця премія буде виплачена на п’ятьох членів правління, які працювали більшу частину минулого року, то тоді кожному в середньому вийде по 3 млн грн”, – зазначила автор.

Тетяна Лупова зазначає, що в разі погодження такого рішення “Укренерго” стане збитковою компанією, що неприпустимо для держбюджету під час війни.

“Якщо Уряд підтримає таку пропозицію НЕК “Укренерго”, то за 2021 рік держава отримає дивідендами суму лише в 3 рази більшу, ніж коштує їй робота правління компанії й її керівника! Тоді про яку ефективність і здобутки керівництва “Укренерго” може йти мова при такому співвідношенні “вартості” менеджменту і фінансових результатів?”, – підсумувала експерт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *