Коли закінчиться війна в Україні – прогноз Резнікова

Війна закінчиться новим “жестом доброї волі”, коли Україна вийде на кордони, що існували до повномасштабного вторгнення, “перемелюванням” армії окупантів або розпадом країни-агресора на кілька держав. Росія в будь-якому випадку буде стороною, що програла.

Такі сценарії озвучив міністр оборони України Олексій Рєзніков на онлайн-конференції “Будуємо разом” від Forbes Ukraine.

На його думку, у першому варіанті спочатку наша країна вийде на кордони до 24 лютого 2022-го, після чого розпочнуться переговори про статус окупованих після 2014-го територій Донбасу та Криму, в яких візьмуть участь партнери України.

Резніков стверджує, що капітуляції у вигляді “Мінська-3” точно не буде, і “ніхто не вестиме переговори з дулом біля скроні”.

Другий сценарій полягає в тому, що українська армія планомірно “перемелюватиме” ЗС РФ, оскільки це “війна ресурсу на ресурс”. Чиновник підкреслив, що противник має у своєму розпорядженні велику кількість живої сили та техніки, тому воліє використовувати “принцип м’ясорубки”.

При цьому у росіян “все не сучасне та старовинне”, а Україна використовує нові технології, завдаючи ударів у найболючіші для загарбників місця.

Цей варіант буде не таким швидким і, можливо, не завершиться до кінця цього року.

Також міністр оборони вказав на можливість третього трагічного варіанта для Росії, коли вона розвалиться на кілька різних суб’єктів – Татарстан, Башкортостан тощо.

Резніков висловив упевненість у тому, що “ми точно за нашого життя це побачимо, але це трохи довгострокова історія”.

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав фактори, від яких залежить перемога України у повномасштабній війні з Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *