Допомога Україні від США – що у новому пакеті допомоги

У п’ятницю, 8 липня, Білий дім оголосить про новий пакет військової допомоги для України на суму 400 млн доларів.

Про це журналіст Джек Детч повідомив у Twitter.

“Адміністрація Байдена випускає для України ще один пакет озброєнь на суму 400 мільйонів доларів, включаючи чотири нові системи HIMAR. Після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого США надали Україні військову допомогу на суму 7,3 мільярда доларів”, – йдеться у публікації.

За інформацією джерела Politico у Пентагоні, транш допомоги включатиме: 4 HIMARS та боєприпаси до них, РЛС контрбатарейної боротьби, 1000 снарядів для високоточної 155-мм артилерії, тактичні автомобілі, вибухові боєприпаси, лічильники акумуляторних систем та запчастини до вже поставленого озброєння.

Таким чином, загальна кількість переданих ЗСУ HIMARS, які успішно використовуються для знищення штабів і складів боєприпасів у глибокому тилу ворога, збільшиться до 12.

Зазначається, що нові снаряди за своїми можливостями схожі на керовані 155-мм M982 Excalibur, які використовує армія США.

Як повідомляє Reuters, президент США Джо Байден вже підписав новий пакет підтримки для України.

Раніше Міністерство оборони США оголосило про новий пакет додаткової військової допомоги Україні на суму 820 мільйонів доларів, до якої входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS та снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *