Відставка Бориса Джонсона – яке враження він справляв на українців

У четвер, 7 липня, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про відставку з посади очільника уряду Великобританії. Цьому рішенню передувало те, що у відставку подали десятки британських чиновників.

Про те, як звільнення політика з посади вплине на підтримку з боку Великобританії та чи вплине взагалі, Апостроф TV розповів політичний та економічний експерт Валерій Клочок.

Борис Джонсон став уособленням якоїсь надії для багатьох українців. У цій частині він заслужив на кохання українців дуже швидко. Його заяви щодо України та позиція Великобританії завжди були свідченням того, що немає двочитань щодо російської агресії в Україні. Немає толерантності у Великій Британії – це основна заслуга. І навіть останнє не дуже у нас поширене повідомлення про те, що парламент Великобританії підтримав передачу Україні літаків F-15 та F-16, лише додають до того, що позиція, сформована, зокрема й Борисом Джонсоном, щодо України.

Водночас багато українців лякають себе тим, що після виходу Джонсона з поста Україна втратить підтримку з боку Британії. Насправді всі чиновники Великобританії і навіть новопризначений голова Генштабу Великобританії підтримують Україну.

І якщо з боку деяких конгресменів США ще є проросійські наративи щодо України, то Британія такого не має, оскільки офіційний Лондон пам’ятає історії з Литвиненком, Березовським, Скрипалями та іншими. Там знають, хто такі росіяни насправді.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Британія без Джонсона: чи варто хвилюватися українцям.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *