Війна в Україні – карта бойових дій та онлайн 6 липня 2022

Триває 133-й день повномасштабної війни Росії проти українського народу. Вже понад 36 тисяч окупантів загинули на війні, знищено тисячі одиниць російської бойової техніки. Війська окупантів досягли тактичних успіхів на Донбасі та ведуть оборонні бої на півдні країни. Українські бійці знищують склади боєприпасів у тилу ворога, ускладнюючи логістику рашистам.

Аналітики Американського інституту вивчення війни проаналізували нові заяви керівництва РФ і дійшли висновку, що в Кремлі все ще прагнуть “денацифікації”, демілітаризації та нейтралітету України. Путін не змінив свої початкові мети попри численні військові невдачі Росії на фронті.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 5 липня


07:17 ЗСУ завдали ударів по опорних пунктах окупантів в районі Благодатного. В ОК “Південь” повідомили, що втрати загарбників на цьому напрямку за добу склали:

  • 18 окупантів,
  • 2 самохідні артилерійсько-мінометні установки “Нона-С”
  • 1 зенітна установка 23-го калібру,
  • 1 гаубиця “Мста-Б”,
  • 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки,
  • 2 склади боєприпасів.

07:00 В бою за Лисичанськ загинув Іван Марчук з позивним “Брест” – командир батальйону “Волат” білоруського полку Кастуся Калиновського. Ще кілька воїнів батальйону потрапили в полон.

06:55 Арестович розповів, що у Брянській області піднімається партизанський рух. Троє невідомих в одягу “Правого сектору” обстріляли військову частину у Брянській області.

У Брянській області Росії розташована 44 мотострілкова дивізія, яка одночасна направлена на територію України та Білорусі. Вона там має штабквартиру. Так от там на військову частину напали троє невідомих, обстріляли її. Вони були в одягу “Правого сектору”: один був чорно-червоним, інший – чорним. Вони відкрили вогонь, когось поранили. Їх там шукають. Вже партизанський рух піднімається у них“, – сказав він.

06:50 Оновлена мапа бойових дій. Росіяни просунулися на південному сході Бахмута.

06:50 Вночі лунали вибухи на Одещині.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *