Битва за Донбас – Росія хоче до агусту провести псевдореферендум

Російські загарбники готуються до нових фейкових референдумів на окупованому сході України – названо дату.

Про це пише “Комерсант”.

Наголошується, що в ОРДЛО ведеться попередня підготовка до так званого референдуму, який в обох областях мають намір провести одночасно. За словами джерела видання, в адміністрації Путіна поставлене завдання зробити це до серпня.

Побічно це підтверджують слова іншого співрозмовника, який повідомив про набір політтехнологів для роботи на територіях псевдореспублік, хоча подробиці майбутньої роботи не розкриваються.

Джерело вважає, що з моменту початку роботи до проведення “референдуму” має пройти не менше ніж місяць. Також він зазначив, що цей захід у Кремлі навряд чи захочуть поєднувати з Єдиним днем голосування 11 вересня.

Співрозмовник видання близький до ЦВК, розповів, що у квазіутвореннях йде набір до “виборчих комісій”, члени яких ще мають пройти навчання.

Раніше чиновник з АП, ім’я якого не називалося, повідомив виданню, що “референдуми” в ОРДЛО будуть можливі, як тільки ЗС РФ повністю окупує території Луганської та Донецької областей. У понеділок про повне “звільнення” Луганської області Путіну прозвітував міністр оборони Шойгу.

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко називав дату проведення так званого референдуму на Донеччині 11 вересня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *