Вторгнення Білорусі в Україну – наскільки ймовірним є сценарій

У Міністерстві оборони оцінили ймовірність вторгнення Білорусі в Україну: військові маневри поблизу кордону можуть свідчити як про реальну загрозу, так і про психологічну атаку.

Про це розповіла заступниця голови Міноборони Ганна Маляр для 24 каналу.

За її словами, з огляду на те, що Білорусь проводить навчання та здійснює низку інформаційних операцій, відомство розглядає всі можливі сценарії, у тому числі загрозу військового наступу. Однак, не можуть стверджувати останнє на 100%.

“Ми розглядаємо всі можливі сценарії, у тому числі загрозу з Білорусі… Зараз у Білорусі нагнітається негативне ставлення до України. Це може бути маркером того, що вони перебувають у стані готовності як одного зі сценаріїв. Але ми не можемо прогнозувати на 100 відсотків. Проте те, що їх навчання – це зазвичай прикриття для готовності – такі ознаки є”, – зауважила вона.

Представниця Міноборони не виключає, що Білорусь такими діями навмисно нагнітає ситуацію для здійснення психологічної атаки.

Як повідомлялося, днями на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко знову заявив про спроби України завдати ракетного удару та назвав нашу країну “монстром”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *