Війна в Україні – останні новини від Генштабу ЗСУ на 4 липня

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто тридцять першу добу протистояння української армії російській навалі. Зокрема, ЗСУ відбили атаки на Вуглегірську ТЕС та Білогорівку у Донецькій області.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Волинський та Поліський напрямки

Особливих змін не спостерігається. Білоруські збройні сили продовжують обладнувати оборонні позиції на кордоні з Україною.

Сіверський напрямок

Росіяни обстріляли райони н. п. Василівське, Білопілля та Атинське на Сумщині.

Харківський напрямок

Противник надалі веде артобстріли Харкова та сіл з містечками на північ, північний схід та схід від нього. Зокрема, завдав авіаударів біля н. п. Петрівка. ЗСУ зупинили спробу штурмових дій в напрямку н. п. Соснівка, відкинувши росіян назад.

Ворог дистанційно мінував місцевість біля Черкаських Тишків, намагаючись завадити логістичному забезпеченню підрозділів Сил оборони. На цьому напрямку триває контрбатарейна боротьба.

Слов’янський напрямок

Ворог здійснює спроби покращити тактичне положення підрозділів, вів артобстріли в районах н. п. Долина, Дібрівне, Богородичне, Мазанівка, Суха Балка, Краснопілля, Вірнопілля, Велика Комишуваха, завдав ударів біля Дібрівного та Богородичного. Штурмує у напрямку н. п. Мазанівка та має частковий успіх.

Донецький напрямок

Ключові зусилля противник зосередив на вогневому ураженні підрозділів ЗСУ, проводив розвідку безпілотником “Орлан-10” біля н. п. Павлоград та Покровськ.

Краматорський напрямок

Росіяни обстрілювали із танків та ствольної артилерії райони н. п. Білогорівка та Верхньокам’янське, завдали авіаудару біля н. п. Тетянівка.

ЗСУ успішно відбили штурмові дії в н. п. Білогорівка, окупанти відступили.

Бахмутський напрямок

Велися обстріли зі ствольної артилерії біля н.п. Спірне, Берестове та Вершина, росіяни завдали авіаудару біля Вершини. ЗСУ вдалося змусити російських окупантів відступити після їх наступу в напрямку Вуглегірської ТЕС, а також невдалої розвідки боєм в напрямку Берестового.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський, Запорізький та Південнобузький напрямки

Тривають ворожі обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії уздовж лінії зіткнення. На Південнобузькому напрямку росіяни завдали авіаудару в районі н. п. Тернівка.

Акваторія Чорного моря

Противник у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря, де знаходиться три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Сумарний залп – близько 20 крилатих ракет.

ЗСУ завдають російським окупантам втрат на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії.

При цьому росіяни продовжують робити інформаційні вкиди про нібито розташування військових у школах, церквах та лікарнях, щоб виправдати удари по цивільних об’єктах, додають у Генштабі.

Раніше “Апостроф” писав, що 4 липня у Сумській області під час обстрілу однієї з тергромад з боку Росії постраждала школа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *