Байрактар Яструб – куплений литовцями дрон вже у Литві та готується до відправки в Україну

Бойовий безпілотний апарат “Байрактар Яструб” для України, на який литовці зібрали близько 5 мільйонів євро, вже в Литві. Його передадуть українським збройним силам найближчим часом.

Про це заявив литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас у Twitter.

За його словами, після презентації на базі повітряних сил у Шауляї дрон передадуть Україні.

“Bayraktar “Vanagas” (ред. – “Яструб”) з усім придбаним бойовим спорядженням вже в Литві! 6 липня відбудеться його презентація на базі повітряних сил у Шауляї, і після цього він вирушить в Україну”, – зазначив він.

У травні журналіст Андрюс Тапінас розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar для українців. Тоді він заявив, що отримав згоду на таку закупівлю від Міноборони Литви, Туреччини, а також турецької компанії-виробника. Примітно, що наступного дня литовці відправили три мільйони євро, збір закрили за три дні. Зокрема, до кампанії приєдналася, експрезидент Даля Грибаускайте та інші чиновники.

Після цього компанія-виробник заявила, що через таку солідарність литовців вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти попросила дати на інші потреби України.

Нагадаємо, громадський активіст та шоумен Сергій Притула запустив проєкт “Народний Байрактар”, мета якого – зібрати кошти на купівлю трьох “Байрактарів” для ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *