Ракетні обстріли України – чому Росія застосовує неточні ракети

ЗС РФ цілеспрямовано здійснюють масовані ракетні ударипо житловій забудові, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів.

Про це йдеться у матеріалі німецького видання Der Spiegel.

Журналісти зазначають, що російська армія не лише не зменшує темпи свого наступу на Донбасі, а й не зменшує кількість ракетних ударів по житлових кварталах українських міст.

Окупаційна адміністрація Луганської області повідомляє про повне захоплення Лисичанська, але військове командування України спростовує ці заяви та інформує, що ЗС РФ цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру у місті.

За даними Spiegel, Київ звинувачує Москву у спеціальних обстрілах мирних кварталів, які мають змусити українське керівництво сісти за стіл переговорів на умовах Кремля. Зміни у тактиці ЗС РФ також чітко вбачають в Офісі президента України.

“Це нова тактика Росії: атакувати житлові райони та чинити тиск на західні політичні еліти, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів” , – заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Більше того, у таких обстрілах ЗС РФ використовують заборонені касетні снаряди, щоб збільшити кількість можливих жертв серед цивільного населення. За даними британської розвідки, Росія зараз робить ставку на неточні ракети, але через відсутність альтернатив.

Також читайте матеріал “Апострофа”: Спеціально вбивають українців, вбивають наших людей – спікер ДСНС про ракетний удар по Одеській області

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *