Владислав Атрошенко заявив про блокування ОПУ виїзду за кордон

Через дії чиновників з ОПУ представники місцевого самоврядування не потраплять на конференцію з відновлення України у швейцарському Лугано.

Про це повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, якому заборонили відрядження до Швейцарії на КПП “Краковець”.

“Представники України не потраплять на міжнародну конференцію з відновлення України через “політику” голови ОВА та деяких чиновників Офісу Президента. Сьогодні мені, як меру Чернігова, безпідставно заборонили робочий візит до Швейцарії, на Конференцію з відновлення України та Чернігівщини зокрема”, – повідомив Атрошенк

Він запропонував порівняти запрошення Швейцарії та відмову українських чиновників. “Ось як ставляться до України та до жителів і голів напівзруйнованих українських міст європейські партнери.

“Шановний пане Атрошенко. Посольство Швейцарії в Україні має честь запросити Вас на Конференцію з питань відновлення України. Цього року, коли Україна продовжує мужньо захищати свою незалежність та територіальну цілісність, підтримка зусиллям країни щодо опору, відновлення та реконструкції є важливою як ніколи”, – йдеться у запрошенні Швейцарії. А ось, як ставляться до України та до жителів і голів напівзруйнованих українських міст деякі чиновники з Офісу Президента, які під час війни разом з головою ОВА вирішили погратися в політику. “Прийнято рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України громадянину України Атрошенко” – йдеться у відповіді українських чиновників”, – написав Атрошенко.

Він наголосив на тому, що такі ситуації призводять не лише до втрати можливостей залучити інвестиції для відновлення Чернігова, а й шкодять іміджу влади.

“Їм байдуже, що конференція в Лугано є унікальною можливістю для України залучити кошти на відновлення. Байдуже на офіційні запрошення. Вони граються в політику. Поки йде війна. Поки гинуть люди. Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність – ницість та зрада державних інтересів. Такі дії чиновників дискредитують не мене, а Україну і Президента. Дуже прикро, що висновків не роблять і ганебна практика не припиняється”, – підсумував міський голова Чернігова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *