Окупація Херсона – зможе Росія утримати чи ні

Посадовці США схиляються до того, що російські загарбники не мають стільки сил, щоб утримати контроль над тимчасово окупованою Херсонською областю. Вони відзначають зростання партизанської діяльності на півдні України.

Про це інформує CNN, посилаючись на джерела.

“Керівниця національної розвідки Авріл Хейнс заявила під час конференції у Вашингтоні в середу (29 червня – “Апостроф”), що Кремль “зіткнувся зі зростанням партизанської активності на півдні України”. США вважають, що у Росії недостатньо сил у Херсоні, щоб ефективно окупувати та контролювати регіон, заявив один американський чиновник, особливо після виведення сил із цього району для боротьби на сході Донбасу”, – йдеться у повідомленні.

Також посадовці США припускають, що відволікання частини російських окупаційних військ із Херсонського на Донбаський напрямок надав українським партизанам так зване “вікно” для нападу на колаборантів. Водночас це створило умови для українських сил, щоб здійснити контрнаступальні дії.

Водночас американські чиновники вважають, що рух спротиву на тимчасово окупованій Херсонській області поки що не переріс в організований, але в довгостроковій перспективі він може призвести до масових повстань серед українського населення на Херсонщині.

“Незрозуміло, скільки російських військ у Херсоні чи поблизу нього, але окупація проти ворожого місцевого населення вимагає набагато більше солдатів, ніж мирна окупація території. Російські лідери віддали пріоритет військовій кампанії за рахунок будь-якої видимості уряду”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ станом на 2 липня, російські окупанти та їх посіпаки бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівництво загарбників пересувається з великою кількістю охорони, у броньованих машинах та бронежилетах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *