Лукашенко про монстра Україну та новий напад – що сказав диктатор 2 липня

У суботу, 2 липня, на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко знову заявив про спроби України завдати ракетного удару та назвав нашу країну “монстром”.

Про це пише Белта.

“Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території Білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами “Панцир” вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України”, – сказав він.

За словами Лукашенка, як і в минулому столітті “цивілізована Західна Європа, яка спочатку виховувала монстра на ім’я фашистська Німеччина”, тепер вирощує його з України.

“Історія повторюється. Монстра вирощують в Україні. Розумно вигадали – навіщо у себе вдома?”, – заявив самопроголошений президент і додав, що водночас із білорусів намагаються створити образ ворога.

Нагадаємо, уривок із промови Олександра Лукашенка, в якій він вперше заявив, що Україна готувалася напасти на Білорусь, породив безліч мемів. Таку заяву він зробив на переговорах із Володимиром Путіним, які відбулися 11 березня 2022 року.

Раніше під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим білоруський диктатор заявив, що Росія має бути готова до застосування ядерної зброї та порівняв нинішню ситуацію з 1941 року, коли нацистська Німеччина вторглася на територію Радянського Союзу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *