Коли закінчиться війна в Україні – Генрі Кісінджер дав несприятливий для Росії прогноз

Відставний держсекретар та екс-радник президента США з національної безпеки Генрі Кісінджер, який раніше відзначився скандальними висловлюваннями про Україну, вважає, що зараз існують три варіанти завершення війни.

Про це пише британське видання The Spectator.

Перший варіант

Якщо РФ залишиться там, де вона зараз, вона завоює 20 відсотків України та більшу частину Донбасу, основні промислові та сільськогосподарські райони та смугу землі вздовж Чорного моря. Якщо це вдасться, це буде перемога, незважаючи на всі невдачі, які окупанти зазнали на початку війни. І роль НАТО, на думку Кісінджера, не буде такою вирішальною, як вважалося раніше.

Другий варіант

Росію намагаються вигнати з території, яку вона окупувала до цієї війни, включно з Кримом, і “тоді для Заходу постане питання про війну з самою Росією”.

Третій варіант

Третій результат, який озвучив в інтерв’ю екс-держсекретар, полягає в тому, що якщо Український народ зможе утримати окупантів від будь-яких військових завоювань і якщо лінія фронту повернеться на позицію, з якої почалася війна, то поточна агресія буде переможена. Україну буде відтворено у тому вигляді, в якому вона була до початку війни: лінія фронту після 2014 року. “Вона буде переозброєна і тісно пов’язана з НАТО, якщо не стане її частиною. Інші питання можна залишити на обговорення. Це була б ситуація, яка на якийсь час заморожена. Але, як ми бачили на прикладі возз’єднання Європи, згодом їх можна досягти”, – висловив свою думку Кісінджер.

Нагадаємо, раніше Кісінджер заявив про те, що російський диктатор Володимир Путін вже програв стратегічно , оскільки бойові дії окупантів показали якісну зміну балансу сил у Європі. Так, Російська Федерація не зуміла за допомогою своєї армії перемогти “слабшого сусіда”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *