Контрнаступ на Півдні та бої за Донбас – онлайн війни 30 червня – карта війни в Україні

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває 127 добу і за цей час на нашій землі загинуло понад 35 тисяч російських військових.

Навіть після таких втрат окупанти продовжують завдавати смертельних ударів у мирні українські міста, а також безуспішно намагаються захоплювати українські землі.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 29 червня


16:22 Відомо вже про сімох загиблих та шістьох постраждалих після обстрілу п’ятиповерхівки у Миколаєві.

“Щойно, під час пошукових робіт та розбору конструкцій знищеної п`ятиповерхівки, рятувальниками виявлено тіло жінки”, — повідомили у ДСНС.

16:20 У планах Збройних сил України є встановлення безпосереднього фізичного контролю над островом Зміїний, зараз його контролюють за допомогою зброї, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

16:05 Лукашенко закликав Москву “бути готовими” до використання ядерної зброї. Бульбафюрер зовсім збожеволів?



15:40 Трьох правоохоронців із Бердянська викрили на тому, що вони здавали воїнів АТО окупантам. Тепер їм загрожує 15 років в’язниці або довічне, повідомило Держбюро розслідувань.

15:20 Одеську область у четвер, 30 червня, ЗСУ повністю звільнили від російських окупантів. Острів Зміїний досі залишався єдиною окупованою територією в регіоні. Про це повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

14:30 У Львові заборонили діяльність УПЦ МП. Про це заявив депутат львівської міськради Юрій Ломага (Європейська Солідарність).

На думку депутата, “діяльність цих структур має відвертий антидержавний та антиукраїнський характер”.

14:20 Карта бойових дій в Україні від Міноборони Британії

13:45 ЗСУ звільнили від окупантів село Потьомкіне на Херсонщині

“Місцеве населення Потьомкіного з полегшенням зітхнуло, а українські військові задоволені результатом. З упевненістю в очах та зі стриманими посмішками на вустах наші хлопці обіцяють тримати темп”, – йдеться у повідомленні на сторінці ЗСУ у Facebook.

13:31 Нардеп Олексій Гончаренко заявляє, що під Маріуполем на міні підірвався російський десантний катер ЧФ Д-106.

У ЗСУ та Міноборони РФ поки що цю інформацію не коментували.

13:00 Залужний опублікував відео ударів ЗСУ по острову Зміїний.



12:42 Як змінювався вигляд Зміїного протягом доби


12:20 Пляжі в Одесі та області відкривати не будуть, – ДСНС

Рятувальники повідомили, що інформація, яка була опублікована мерією, раніше не відповідає дійсності. Питання про можливі сітки, що уловлюють, та інші заходи безпеки порушували, але рішення не знайшли. Жоден із пляжів не обстежили заздалегідь наявність небезпечних предметів. Доступ до будь-якої води у регіоні небезпечний.

12:09 РФ визнала втечу зі Зміїного

11:10 Українське командування офіційно повідомило про відхід росіян із острова Зміїний

Зараз на Зміїному пожежа та звуки вибухів, – ОК “Південь”.

10:59 Російські ЗМІ публікують відео з екс-нардепом ВР Олександром Ковалевим, якого підірвали у машині у непідконтрольному Херсоні. Він вижив і наступного тижня збирається повернутися на роботу.



10:44 СБУ випустила відео, присвячене ракетній атаці на Кременчук 27 червня.

10:25 Росія опублікувала дані щодо падіння своєї економіки за два останні місяці.

У квітні ВВП упав на 2,8%, а у травні – на 4,3% (порівняно з аналогічними місяцями минулого року).

У той же час, якщо брати перші п’ять місяців 2022 року (тобто до війни і після), то поки що по них видно приріст у піввідсотка.

9:54 ЗСУ продовжують утримувати свої позиції у місті Лисичанську після відходу з Сєвєродонецька. Російські сили продовжують повзучий підхід з боку Попасної, усуваючи необхідність у форсуванні річки Сіверський Донець на цій ділянці. Про це повідомляє британська розвідка.

9:29 Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Миколаєві загинули шестеро людей. Ще стільки ж дістали поранення. Раніше повідомлялося про п’ятьох загиблих.

8:56 Втрати Росії станом на 30 червня

8:39 Рятувальники Полтавської області продовжують розбирати ТЦ “Амстор” у Кременчуці, обстежено вже понад 80% площі, повідомляє голова Полтавської ОВ Дмитро Лунін.

8:05 Актуальна карта бойових дій на 30 червня

8:00 Українські військові здійснили низку успішних артилерійських обстрілів на Херсонщині, заявив Арестович.

“На Херсонському напрямку свято нашої артилерії. Тільки сьогодні сім великих ударів по накопиченню живої сили, техніки та боєприпасів. Тобто запасів, які забезпечують функціонування військ”.

7:56 ЗСУ придушили спробу штурму Дементіївки, окупанти змушені були відступити. На Харківському напрямку війська РФ здійснювали обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах міста Харків, населених пунктів Розплідник, Українка, Перемога, Дементіївка, Прудянка та Рубіжне, йдеться у зведенні Генштабу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *