Війна в Україні – розвідка США назвала мету Путіна

Російський диктатор Володимир Путін не відмовився від своїх планів захопити більшу частину України, але в найближчому майбутньому він добиватиметься лише поступових успіхів.

Про це повідомляє Reuters.

Глава національної розвідки США Евріл Хейнс заявила, що російська армія зазнала великих втрат під час війни з Україною, а самі бойові дії продовжуватимуться протягом тривалого часу.

За її словами, “картина залишається досить похмурою, а ставлення Росії до Заходу дедалі стає жорстким”. Проте розвідка США бачить невідповідність між планами Путіна щодо підкорення України військовим шляхом та нинішніми можливостями російської армії.

Інший сценарій, за словами Хейнс, полягає в тому, що Україна зможе прорвати фронт і досягти успіхів на півдні, тобто в Херсонській області. Росії ж знадобляться роки, щоб відновити свої сили.

Однак у Кремля лишається “козир у рукаві” у вигляді кібератак, шантажу енергоресурсами (газ і нафта) і, нарешті, ядерної зброї.

Хейнс вважає, що Росія не зможе проводити кілька операцій в Україні – Кремль зараз зосередиться на повному захопленні Донбасу.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Путін найближчим часом отримає ще більшу присутність НАТО біля кордонів РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *