Зведення Генштабу 28 червня – яка ситуація на війні

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто двадцять п’яту добу протистояння українців російській навалі.

Про це повідомляється на сторінці Генштабу у Facebook.

Волинський та Поліський напрямки

У прикордонних районах Брестської області у Білорусі триває нарощування системи інженерного обладнання оборонних позицій. Із 28 червня до 16 липня у Жлобинському районі Гомельської області планують провести військові збори з військовозобов’язаними. Можуть вдатися до демонстративних і провокаційних дій в прикордонних районах та ведення розвідки для уточнення позицій і характеру діяльності військ ЗСУ.

Сіверський напрямок

Ворог утримує близько трьох батальйонних тактичних груп в прикордонних районах Брянської та Курської областей для сковування дій українських військових. Обстріляв населених пунктів Тур’я, Краснопілля, Хмелівка і Попівка на Сумщині та села Гірськ на Чернігівщині.

Харківський напрямок

Велися ворожі обстріли з артилерії по районах н. п. Золочів, Слатине, Верхній Салтів, Печеніги, Коробочкине, Рубіжне, Перемога, Явірське, Руська Лозова, Циркуни, Чепіль, Іванівка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Вітрівка, Світличне та Уди. Обстріляли північну частину Харкова. Здійснили авіаудар із вертольотів Ка-52 біля с. Явірське. ЗСУ відбили штурмові дії противника і змусили відійти в районах н. п. Дементіївка, Довгалівка та Залиман. Росіяни вели повітряну розвідку безпілотником біля Кутузівки та Циркунів.

Слов’янський напрямок

Українські військові зупинили штурм в напрямках сіл Долина та Мазанівка. Противник відступив. Ворог вів артобстріли в районах населених пунктів Адамівка, Краснопілля, Долина, Дібровне, Барвінкове, Мазанівка, Богородичне, Грушуваха, Курулька та Велика Комишуваха. Ворожі безпілотники діяли біля с. Дібровне.

Краматорський напрямок

Активних дій не було. Ворог стріляв із РСЗВ біля Маяків, Слов’янська, Званівки, Серебрянки, Переїзного, Золотарівки.

Лисичанський напрямок

Противник обстрілював із мінометів та ствольної артилерії райони Лисичанська, Вовчоярівки. Намагається взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Наступав у напрямку н. п. Спірне, однак безуспішно.

Бахмутський напрямок

Ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії неподалік Берестового, Білогорівки, Бахмута, Клинового, Вершини, Новолуганського, Травневого та Зайцевого. Завдав ракетно-авіаційного удару по району Шумів.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Росіяни обстрілювали із артилерії райони н. п. Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Марʼїнка, Новомихайлівка, Вугледар, Шевченко, Времівка, Зелене Поле, Полтавка, Гірке, Староукраїнка, Залізничне, Оріхів, Кам’янське. З Ка-52 завдав ударів біля Авдіївки.

Південнобузький напрямок

Противник продовжував обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Велика Костромка, Трудолюбівка, Широке, Кобзарці, Любомирівка, Благодатне, Кульбакіне, Шевченкове, Посад-Покровське та Степова Долина. Авіаудари ворога зафіксовано поблизу Потьомкиного, Великого Артакового та Олександрівки.

Акваторії Чорного та Азовського морів

Росіяни у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України, утримують два носії високоточної зброї, сумарний залп яких – близько 16 крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Сили оборони України продовжують завдавати ворогу значних втрат.

Раніше ми повідомляли, що Збройні сили України ведуть успішний контрнаступ на Херсонському та Запорізькому напрямках – звільнено ще два селища.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *