Війна в Україні – карта боїв та онлайн бойових дій 28 червня

125-ту добу триває повномасштабна війна РФ проти України. Кількість убитих ЗСУ російських військових уже досягла 35 тисяч, знищено багато військової техніки окупантів. Попри втрати, ворог продовжує бити по мирних українських містах. 27 червня було завдано ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці, внаслідок якого загинуло багато людей.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 27 червня


08:59 Російські військові обстріляли з артилерії житловий будинок у Золочеві — пошкоджено 11 квартир.

08:33 Рада безпеки ООН збирає термінове засідання через російський удар по Кременчуку.

08:23 Вночі російські окупаційні війська зі ствольної артилерії поцілили по прикордонних територіях Широківської громади у Криворізькому районі. Ніхто не постраждав, руйнувань немає. Вже вранці з далекобійної зброї ворог влучив по прикордонних територіях міста Зеленодольськ. Постраждалих немає.

08:04 Стало відомо ще про двох загиблих жителів Лисичанська. Одна із жінок померла в медзакладі Краматорська, куди її доставили два дні тому. Ще одну жінку знайшли в Лисичанську вже без ознак життя.

07:42 ЄС надає Україні спорядження для захисту від хімічних і ядерних загроз на €11,3 млн.Обладнання включає:

  • 300 000 спеціалізованих захисних костюмів;
  • 5 600 літрів дезактивуючих речовин;
  • 850 одиниць обладнання для операцій з дезактивації.

07:17 Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку – чергова причина надати Україні ще більше військової підтримки.

07:13 На Слов’янському напрямку армія РФ веде штурмові дії в напрямку Довгеньке – Долина та створює умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

На Лисичанському напрямку, з метою завдати втрат, окупанти, окрім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка. Ворог веде штурмові дії у напрямку Вовчоярівка – південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії тривають. Противник не полишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. З метою викриття вогневих позицій наших підрозділів провів розвідку боєм у напрямку Миколаївка – Спірне, в подальшому – вів наступ у зазначеному напрямку. Українські воїни успішно придушили всі ці спроби та змусили ворога відійти.

06:55 Уже відомо про 18 загиблих внаслідок ракетного удару по ТРЦ в Кременчуці.

06:52 Українськими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено польовий склад боєприпасів противника в Херсонському районі, передає ОК “Південь”. Також були ліквідовані 18 російських військовослужбовців, танк Т-72, самохідна гаубиця “Акація” та автомобільна техніка.

За добу Повітряні сили ЗСУ нанесли п’ять авіаударів по скупченню ворожої сили та техніки в Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах. Результати дорозвідуються.

06:52 Оновлена мапа бойових дій.

06:52 Увечері російські війська обстріляли Миколаїв касетними снарядами. Обстріл вівся з РСЗВ “Ураган”. Ушкодження отримали приватні будинки та автомобіль.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *