Візит Санду до Києва 27 червня – названо причину приїзду

У понеділок, 27 червня, президентка Молдови Мая Санду прибула до Києва з робочим візитом. Упродовж дня Санду відвідала столичні передмістя: Бучу, Ірпінь та Бородянку – які сильно постраждали від повномасштабного російського вторгнення та окупації.

Про це повідомили в пресслужбі сайту президентки Молдови.

Візит Маї Санду та її зустріч із президентом України Володимиром Зеленським не анонсували з міркувань безпеки, але вже інформацію підтвердили в адміністрації молдавської президентки.

“Президентка Республіки Молдова Майя Санду сьогодні, 27 червня, перебуває з робочим візитом до Києва. Протягом дня глава держави відвідає міста Бородянка, Буча та Ірпінь, а також зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським”, – написали в адміністрації.

Водночас про намір приїхати од Києва Мая Санду сказала ще 24 червня, наголосивши, що плани вже є, однак розповідати про них вона зможе лише після узгодження всіх деталей.

Нагадаємо, що нещодавно Україна та Молдова отримали статус кандидата на членство в Європейському союзі. Також країни вирішили відновити залізничний рух на дільниці Березине (Україна) – Басарабяска (Молдова).

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Молдова заборонила показ російської пропаганди. Тепер російські новинні, аналітичні програми та військові фільми підуть услід за російським військовим кораблем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *