Санкції проти Росії – агресора позбавлять можливості продавати золото

Лідери країн G7 домовилися про запровадження заборони на імпорт нового золота з Росії, що є другою за обсягами статтею прибутків РФ після енергоносіїв. Це позбавить країну-терориста можливості отримувати 19 мільярдів доларів на рік.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN, яке оприлюднив Держдепартамент Штатів.

“Це (продажа золота – “Апостроф”) – другий за прибутковістю експорт Росії після енергоносіїв – близько 19 мільярдів доларів на рік”, – зазначив він, додавши, що більшість цих обсягів припадає на країни G7.

За словами держсекретаря, є дуже важливим відрізати Росію від цієї частини доходів. Запроваджені безпрецедентні санкції та експортний контроль теж мають великий вплив на Кремль.

Як зазначив Блінкен, РФ отримає доходи від нафти за вищими цінами, тому не може витрачати їх через експортний контроль, а також не може придбати те, що потрібно цій країні, щоб модернізувати свій оборонний сектор, його технології, свою енергетичну розвідку.

“Це означає, що з часом кожна із цих сфер занепадатиме”,- пояснив він.

Також державний секретар США прогнозує скорочення російської економіки на 8-15% наступного року. Наразі рубль утримується штучно великими витратами, а це дає додаткового виснаження економіки РФ. І це не враховуючи те, що тисячі компаній відмовились від співробітництва з РФ та залишили російський ринок. Водночас, за словами американського політика, рівень життя продовжує падати. Це має кумулятивний ефект і накопичується з часом.

Як повідомляв “Апостроф”, Росія заявляє про необхідність зняття санкцій щодо експорту її власного зерна та злакових в обмін на відкриття коридорів для вивезення зерна з портів України.

Читайте також у нашому матеріалі: Не тільки нафта або газ: що чекає на Росію в новому пакеті санкцій

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *