Саміт G7 у Німеччині – Джонсон провів важливі переговори з Макроном щодо України та Путіна

У неділю, 26 червня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на саміті G7 у Німеччині застеріг президента Франції Еммануеля Макрона з приводу пошуку рішення закінчити війну шляхом переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Це великий ризик продовжити глобальну нестабільність.

Про це повідомляє BFM TV.

Прем’єр-міністр підкреслив, що будь-яка спроба врегулювати конфлікт зараз призведе лише до тривалої нестабільності та дасть Путіну право на вічне маніпулювання суверенними країнами та міжнародними ринками“, – сказав представник британського посольства.

Він також зазначив, що лідери Франції та Великої Британії погодилися, що це був критичний момент для розвитку конфлікту і що можна було переламати перебіг війни. Водночас вони домовились посилити військову підтримку Києва.

Сам Джонсон відмовився від будь-якого діалогу з Путіним, вважаючи його за диктатора ще з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Прем’єр-міністр Великої Британії також заявив в інтерв’ю британським ЗМІ, що як на саміті G7 у Німеччині, так і на саміті НАТО в Мадриді західні партнери мають детально обговорити наслідки війни та санкцій з погляду інфляції та “захисту єдності”.

“Насправді буде певна втома серед населення та політичних класів”, – вважає Джонсон.

Нагадаємо, Велика Британія готова виділити Україні нову фінансову допомогу у розмірі 525 мільйонів доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *