Шевченківський район Київа обстріляли – реакція США, Британії, Литви на ракетний удар РФ

Масований ракетний удар ЗС РФ по Києву є проявом боягузтва та варварства.

“Апостроф” в одному матеріалі зібрав реакцію лідерів Заходу на обстріл української столиці, який окупанти здійснили вранці 26 червня.

Президент США Джо Байден, перебуваючи з робочим візитом у Німеччині, назвав ракетний удар ЗС РФ по житловому району Києва варварством. Лідер Білого дому також заявив, що російський очільник Володимир Путін сподівається на розкол НАТО та Євросоюзів в українському питанні, проте його плани не буде реалізовано.

Екс-міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, коментуючи ракетний удар по Києву, заявив, що “Росію потрібно лікувати”. Окрім цього, дипломат пов’язав ранкову атаку спального району столиці України з майбутнім самітом G7.

“Росія сьогодні – хвороба, і її потрібно лікувати відповідно. Жодних компромісів і переговорів. Просто блокуйте все, поки військова машина не вичерпається”, – написав Лінкявічюс у своєму мікроблозі Twitter.

На ракетний удар ЗС РФ по Києву також відреагувала посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс, назвавши його проявом боягузтво.

“Вночі Київ зазнав ракетного обстрілу з боку Росії. Метою став житловий район. Нічого військового там не видно. Яке вбивча боягузтво”, – додала дипломат у Twitter.

Дипломат і колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт впевнений, що ракетний удар ЗС РФ по Києву є сигналом для лідерів країн G7, які 26 червня зустрінуться на саміті.

“Складно розглядати ранковий ракетний обстріл житлових районів Києва інакше, як не навмисну ескалацію з боку Росії та сигнал до сьогоднішньої зустрічі G7 в Ельмау”, – додав дипломат та оприлюднив відеоролик із рятувальниками ДСНС, які займалися ліквідацією наслідків обстрілу.

Раніше ми розповідали, що внаслідок ракетного удару ЗС РФ по Києву постраждали громадянка Росії та переселенка із Сєвєродонецька.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *