Milton Group продовжує з Києва дурити пенсіонерів у Європі – розслідування

Компанія Milton Group, яку раніше звинуватили у фінансовій піраміді на понад 70 млн доларів, “продовжує з Києва обманювати пенсіонерів у Європі” – співробітники компанії пропонують пенсіонерам “вигідне інвестування” у криптовалюти та акції.

Про це йдеться в статті РБК-Україна “Великий куш. Як шахраї з Milton Group продовжують дурити людей, прикриваючись війною”, пише Delo.ua.

За даними РБК-Україна, офіс компанії, як і раніше, розташований у київському в ТЦ Mandarin Plaza.

“Офіційно” компанія займається фінансовими послугами та IT-бізнесом. Схема роботи шахраїв була ідентична у кожному випадку. Все починалося з банального інтересу “жертви” до криптовалют та інших новомодних способів заробітку. Тільки за 2019 рік сукупно організація виманила шахрайським шляхом понад $70 млн.», – йдеться у матеріалі.

На початку березня 2020 міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде закликала владу України розслідувати шахрайства Milton Group. Шведська поліція звернулася до Європолу для проведення міжнародного розслідування. В Україні інтерес правоохоронних органів до діяльності Milton Gorup спостерігався у травні 2018 року. Тоді СБУ провела обшуки в офісі компанії, прозвітуючи про вилучення комп’ютерів та документів, а також про відкриття кримінальної справи. Однак у судовому реєстрі згадок про цей обшук та Milton Gorup немає.

“Нині для Milton Group війна стала “зручним” фоном, адже фактично весь силовий блок залучений у захисті територіальної цілісності країни, не маючи можливості повноцінно займатися розслідуванням та притягненням до відповідальності шахраїв”, – пишуть журналісти.

Журналісти звернулися з інформаційним запитом до Національної поліції, Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки з питанням, чи відкриті в Україні справи щодо Milton Group.

Також відомо про “представництва” Milton Group в Албанії, Грузії та Північній Македонії під іншим брендом.

“Також, за словами співробітників, у компанії з’явився офіс у Росії”, – наголошується у матеріалі.

Ключові посади у Milton Group займають грузини. Єдиний офіційний бенефіціар Milton Group – грузин Іраклі Дадівадзе. Реальним власником Milton Group журналісти називають ізраїльтянина грузинського походження Давида Тодуа. Його пов’язують із силами партії “Єдиний національний рух” Михайла Саакашвілі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *