Війна в Україні сьогодні – карта боїв та останні новини 20 червня

Україна 117-ту добу чинить героїчний опір російському вторгненню. Окупанти ще намагаються штурмувати Сєвєродонецьк і б’ють по Лисичанську, проте сил у них не вистачає навіть для наступу хоча б на одному напрямку. Ворогу доводиться знімати підрозділи з однієї частини фронту, щоб прикрити іншу.

З початку вторгнення окупанти втратили вбитими майже 34 тисячі осіб та п’ять тисяч одиниць бронетехніки. Проте ворог продовжує бити по мирних містах із ствольної артилерії, РСЗВ та завдає ракетних ударів.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 червня


09:35 Міський голова Олександр Стрюк розпоів про ситуацію в Сєвєродонецьку станом на ранок 20 червня:

  • росіяни контролюють більшість житлових кварталів;
  • вуличні бої точаться майже цілодобово;
  • Збройні сили України тримають оборону;
  • ворог регулярно застосовує заборонені боєприпаси;
  • росіяни депортують жителів міста цілими кварталами і розміщують там важке озброєння.

09:20 323 дитини загинули внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії проти України. Поранені 586 дітей.

09:10 ЗСУ за добу відправили на концерт Кобзона 200 окупантів.

08:45 Речник Одеської ОВА Сергій Братчук натякнув у себе в Telegram-каналі на “Змієбаївку”. Ймовірно, українські сили у відповідь обстріляли острів Зміїний.

08:00 У селищі Метьолкіне під Сєвєродонецьком окупанти знищили кінно-спортивний комплекс “Віртуоз”. В результаті прямого влучання в стайню всі коні згоріли живцем.

07:30 В Одесі ранок виявився дуже гучним. Працює наше ППО. Схоже, що зрубали П-800 “Онікс”, якими останній тиждень окупанти наполегливо намагаються обстрілювати місто та область.

06:55 Одна людина постраждала внаслідок обстрілу селища Суземка Брянської області, повідомив губернатор Богомаз. Розташоване на кордоні з Україною селище залишилося без електрики.

06:45 На думку американського Інституту вивчення війни, російської артилерії у поєднанні з імовірно нечисленними піхотними підрозділами недостатньо для просування Росії в межах Сєвєродонецька.

06:30 Російські війська продовжували готуватися до наступу на Слов’янськ із південного сходу від Ізюму та на захід від Лиману.

06:20 Окупанти зосереджені на зміцненні оборонних позицій вздовж південного напрямку через нещодавні успішні контратаки українських військ уздовж кордону Херсон – Миколаївська область.

06:10 Успішні контратаки ЗСУ у районі Запоріжжя змушують російські війська кинути підкріплення на цей ослаблений сектор лінії фронту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *