ОПЗЖ заборонено в Україні – причини заборони партії Медведчука, Рабіновича та Бойка

В Україні у судовому порядку заборонили проросійську політичну силу “Опозиційна платформа – за життя”. Таке рішення Восьмого апеляційного адмінсуду.

Про це інформують у Русі “Чесно”.

Згідно з рішенням суду, майно партії ОПЗЖ передано у власність держави. Рішення можна оскаржити упродовж 20 днів у Верховному Суді.

Справу розглядали найдовше серед інших справ стосовно заборони партій – сукупно близько шести годин. Першу частину засідання провели 16 червня, суд ухвалити рішення не встиг та оголосив перерву до 20 червня.

“ОПЗЖ” була першою партією, яка захищалася та брала участь у розгляді справи.

Суд не допустив представників ЗМІ до зали засідань. Примітно, що формально всі засідання щодо заборони політичних сил є відкритими, проте більшість журналістів чомусь не допускають або ж пояснюють карантинними обмеженнями. Аргументи сторін процесу стануть після оприлюднення повного судового рішення.

В ОПЗЖ розкритикували рішення суду, назвавши незаконним та юридично необґрунтованим. Вважають політично мотивованим”.

Як відомо, лідери цієї партії – нардепи Вадим Рабінович, Юрій Бойко, Віктор Медведчук. Останнього підозрюють у держзраді.

“Опозиційна платформа – За життя” стала 11 партією, діяльність якої заборонили у судовому порядку. Це єдина парламентська політпартія з чималим представництвом у місцевих радах.

Окрім “ОПЗЖ” судом заборонені:

“Опозиційний блок”;
“НАШІ”;
“Блок Володимира Сальдо”;
“Держава”;
“Соціалістична партія України”;
“Соціалісти”;
“Справедливість та розвиток”;

“Ліва опозиція”;
“Партія Шарія”.

На розгляді:

“Прогресивна соцпартія України”;
“Робітнича партія України”.

Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, що колишні учасники “Опозиційної платформи – за життя” намагаються щосили утриматися на плаву, продаючи Банковій свої “послуги” у вигляді голосів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *