Вступ України до ЄС – як може відреагувати Путін

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що він нібито не проти вступу України до Євросоюзу, оскільки це не військовий блок. Однак вступ до ЄС означає вступ у цивілізований світ і великий ляпас путінському режиму, а російський диктатор насправді “просто кидається в сторони” і бажає себе виправдати.

Таку думку висловив депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс в етері “Апостроф TV“.

За словами Ауштрявічюса, Путін по кілька разів на день змінює свою думку, і хоч Європейський Союз – не військовий блок, але приналежність до цієї організації означає вступ до цивілізованого світу на основі європейських ознак.

Я в принципі вже не бачу жодної різниці між Євросоюзом та НАТО. А те, що він каже, він просто кидається убік і хоче, мабуть, себе виправдати. Але скажу дуже чітко. Дуже позитивна думка про Україну як кандидата на членство в Євросоюз – це великий ляпас режиму Путіна, – стверджує депутат Європарламенту.

Він зазначив, що Україна вже довела, що йде європейським шляхом, готова як до співпраці, так і до зобов’язань до виконання всіх вимог ЄС для вступу до цього союзу.

А в Росії ми бачимо, що вона йде в протилежний бік. І війна цьому підтвердження. Тож я не вірю словам Путіна. Я бачу, що він робить насправді. Він руйнує міста, вбиває людей. Взагалі хоче стерти Україну з лиця землі, – резюмував Ауштрявічюс.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Європа дала великого ляпасу Путіну, далі буде більше – депутат Європарламенту

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *