Вступ Грузії до Євросоюзу – Пятрас Ауштрявічюс вказав на проблеми

Напередодні Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в ЄС, однак відмовила в такому проханні Грузії.

Депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс в етері Апостроф TV пояснив, чому Грузія не отримала статусу кандидата на вступ до ЄС.

Рішення щодо Грузії пов’язане з внутрішньою ситуацією в країні та придушенням деяких свобод її громадян, зокрема, свободи вираження.

“Декілька тижнів тому у в’язницю посадили одного із журналістів, який представляв опозиційні погляди. Це зробили, попри те, що навіть прокурори та омбудсмени у Тбілісі говорили, що немає складу злочину. Впринципі є ознаки переслідування за опозиційними поглядами і так далі”, – сказав євродепутат.

До того ж події, які відбувались у Грузії протягом останнього року, а саме жорстка боротьба влади проти політичних опонентів, не відповідають демократичним критеріям, відповідно до яких надають статус кандидата.

“Двері для Грузії не зачинені. Ми хочемо бачити Грузію разом із іншими країнами. Але те, що треба зробити додатково – варто зробити. Найбільша помилка з боку Тбілісі, коли вони починають сперечатися, все валити на опозицію та говорити, що вона винна. Ні, це не опозиція, а правляча коаліція та всі ті політики, які перебувають на верхах. Я вислухав дуже уважно виступ президентки Грузії цього тижня. Вона сказала багато критичних слів про свою країну, але вона говорить правильно, тому що це все треба розуміти конструктивно та виправляти помилки, а не робити нових”, – наголосив Пятрас Ауштрявічус

Читайте також матеріал “Апострофа” про те, що чекаю на Україну на євроінтеграційному шляху: Єврокомісія дала добро: що далі чекає на Україну на шляху до Євросоюзу. Київ має всі шанси не лише набути статусу кандидата в ЄС, але й поборотися за повноцінне членство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *