Ленд-ліз від США – коли Україна отримає озброєння

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив, що українська сторона ще не почала отримувати від США озброєння за програмою ленд-лізу, оскільки потрібно дотримуватися певної процедури. За його прогнозами, постачання стартують приблизно у липні-серпні.

Про це він заявив в інтерв’ю LIGA.net.

Данилов запевнив, що постачання озброєння по ленд-лізу – питання часу, а саме ухвалення відповідного закону – дуже позитивне рішення для країни.

“Там є процедура. Ленд-ліз ще не починався. Але саме прийняття закону про ленд-ліз – дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинник працює по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри”, – зазначив секретар РНБО.

Він прогнозує початок постачання у липні-серпні, у крайньому випадку – у вересні. На це впливає багато факторів.

Треба розуміти, що світ не такий великий. Усі знають, що у кого є. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го та 155-го калібру майже не залишилося, – додав Данилов.

Раніше ми писали, що перші партії військової техніки від Сполучених Штатів за програмою ленд-ліз повинні прибути в Україну приблизно через два-три тижні, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *