Допомога українцям у Польщі – хто може отримати підтримку за новою програмою

У Польщі стартувала програма допомоги українським біженцям, у яких є Карта поляка, а також для членів їхніх родин.

Про це повідомляє асоціація “Wspólnota Polska”.

Програма включає:

1) Одноразова допомога по 1505 злотих на дорослого та 752,50 злотих на дитину до 18 років. Суми виплачують тим, хто має Карта поляка і приїхав до Польщі після 24 лютого 2022 року.

2) Безкоштовні курси польської мови для дорослих (одноразово).

3) Дофінансування для проходження курсів підвищення професійної кваліфікації або курсів опановування нової спеціальності (одноразово).

4) Дофінансування оплати послуг психологів, присяжних перекладачів, юристів, лікарів та інших спеціалістів (одноразово).

Взяти участь у програмі можуть лише громадяни України (або Польщі), які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року і які:

1) Мають Карту поляка, або є чоловіком/дружиною, дитиною/онуком, батьком/матір’ю або навіть бабусею/дідусем особи, яка має Карту поляка.

2) Мали Карту поляка, однак вона втратила чинність після отримання в Польщі карти “сталого побуту”, громадянства (або є чоловіком/дружиною, дитиною/онуком, батьком/матір’ю або бабусею/дідусем особи, який мав Карту поляка та отримав “постійний побут” “/ громадянство).

3) Є громадянами Польщі, які мали право на постійне проживання в Україні та проживали там до початку війни (або є чоловіком/дружиною, дитиною/онуком, батьком/матір’ю або бабусею/дідусем такого громадянина Польщі).

Для подання заявок на участь у програмі треба відвідати один із цих стаціонарних пунктів:

Як повідомляв “Апостроф”, українські біженці в Польщі зможуть отримати додаткову допомогу на суму до 2,7 тисяч злотих на сім’ю. Йдеться про спеціальні карти для здійснення покупок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *