Патрушев висловився про переговори з Україною – Подоляк дав відповідь секретарю Ради безпеки РФ

Країна-терорист Росія вимагає від Києва продовжити дипломатичні переговори, про що заявив секретар Радбезку РФ Микола Патрушев на засіданні представників держав БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, КНР та Південно-Африканська Республіка). У свою чергу Україна відновить переговори лише за дотримання деяких умов, зокрема, припинення вогню, відведення військ та закриття проєкту “рускій мір”.

Про заяву РФ повідомили в пропагандистському росЗМІ ТАСС, а свою відповідь радник керівника ОП Михайло Подоляк написав у твіттері.

Секретар Радбезку РФ Микола Патрушев продикламував риторику Кремля про те, що Київ відмовляється від переговорів нібито через вплив Лондона, Вашингтона та інших союзників, які “накачують Україну зброєю та заохочують нацистсько-русофобські настрої київського режиму”, перед представниками держав БРІКС, оскільки країна-агресор Росія намагається залучити до конфлікту треті сторони та “переманити” їх на свій бік, розповідаючи про “західні загрози”, необхідність створення власної системи обміну фінансовими даними замість SWIFT та інше.

Варто зауважити, що РФ інтенсивно вимагає продовження переговорів між Москвою та Києвом у той час, як російські окупаційні війська вбивають тисячі мирних українців, руйнують цивільну інфраструктуру, забруднюють український чорнозем та збираються анексувати нові й нові території.

До того ж заява Патрушева співпала із заявою президента Франції Емманюеля Макрона, який сказав про те, що Україні в будь-якому доведеться сісти за стіл переговорів із РФ. Водночас інші європейські лідери вважають, що постійні заклики Макрона “піти назустріч Росії” шкідливі, і ні до чого хорошого не приведуть. Зокрема, польський президент Анджей Дуда критикує постійні розмови французького колеги із Путіним: “Хіба так говорили з Гітлером?” – порівняв він.

Позиція України щодо відновлення переговорів однозначна: Росія повинна припинити вогонь, вивести свої війська з української території (включно з ОРДЛО та Кримом), звернути проєкт під назвою “рускій мір” в Україні. Тільки за таких умов буде можлива дипломатична взаємодія. До того ж, за словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, для початку переговорів повинна змінитися ситуація на фронті, тому що зараз через велику концентрацію сил на Донбасі Кремль може диктувати українцям свої умови.

“Класичне “російське” обличчя при поганій грі: знищуєш міста, влаштовуєш публічні страти, готуєш анексію, але кажеш про бажання переговорів. Якщо Патрушев хоче діалогу, слова варто підкріплювати діями: припинення вогню, негайне виведення військ, закриття проєкту “рускій мір” в Україні”, – наголосив Подоляк на цинічності заяв російського представника.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що президент Китаю Сі Цзіньпін висловив готовність стати посередником між РФ та Україною в переговорах, закликаючи Путіна зупинити війну. Водночас Китай не засудив Росію і не став називати її дії на території чужої держави вторгненням, використовуючи тільки слово “криза”. Таким чином, залучення Росією “третіх сторін” із організації БРІКС починає працювати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *