Як юристи Жеваго домоглися рішення суду щодо Росава – розслідування

Компанія, пов’язана з Костянтином Жеваго, добилась сумнівного рішення суду щодо повернення йому “Росави”.

Про це йдеться у матеріалі “Апострофа”.

Так, ТОВ “ФК “Фінтакт”, яка оскаржила рішення суду від 2018 року, безпідставно пропустила строки оскарження та наявність своїх прав оскаржити рішення у справі № 911/2498/18 про банкрутство “Росави”. “Фінтакт” не має статусу кредитора ПрАТ ” Росава” і, відповідно, учасника провадження у справі про банкрутство підприємства, оскільки з грошовими вимогами до нього компанія не зверталася на жодній стадії.

Як йдеться у матеріалі, ФК “Фінтакт” подає апеляційні скарги на судові рішення від 2018, “тобто після закінчення всіх встановлених законодавцем термінів на оскарження судових рішень і намагається придумати підстави для поновлення цих термінів, попри те, що оскаржувані ним ухвала та постанова Господарського суду Київської області у рамках справи про банкрутство ПрАТ “Росава” були у відкритому доступі до ЄДРСР ще з 2018 року”.

Журналісти зазначають, що ТОВ “ФК “Фінтакт” є переможцем торгів з реалізації будівлі готелю Військово-Микільського монастиря, які відбулися ще 30 квітня 2021. Тобто, як мінімум з квітня 2021 “Фінтакт” відомо про справу № 911 /2498/18 про банкрутство “Росави”.

Таким чином, Жеваго за допомогою юристів намагається скасувати процедуру банкрутства та ліквідації ПрАТ “Росава”, яку сам запустив понад чотири роки тому, щоб повернути контроль над підприємством, заблокувати продаж активів та погашення кредиторських вимог. Таким чином, йому вдасться ігнорувати багатомільярдні борги перед кредиторами, у тому числі й державою.

“Одночасно суд, поновлюючи справи через чотири роки, за наявності в кредиторах підприємства НБУ, податкової та соцстраху, у воєнний час захищає інтереси опального бізнесмена”, – пишуть журналісти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *