Обстріл Апостолова та битва за Донбас – карта боїв та останні новини 15 червня

Україна вже 112 добу з початку повномасштабного вторгнення РФ героїчно веде бої з окупантами. Російські військові основну увагу сконцентрували на битвах на Донбасі: тривають бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Також Росія продовжує атакувати на південному напрямку, зазнаючи великих втрат.

У ніч на 15 червня російська армія завдала смертельного удару по місту Апостоловому Дніпропетровської області.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 14 червня


07:39 Внаслідок обстрілу окупантами з “Ураганів” житлового сектору міста Апостолове зруйновано та пошкоджено понад 10 приватних будинків та частково лікарню. Четверо загиблих мирних мешканців, усі чоловіки. Ще одного чоловіка поранено, доставлено до лікарні.

07:31 Військове керівництво РФ продовжує розширювати резерв призовників, маніпулюючи службовими вимогами. Зокрема, влада готується підвищити віковий ценз для призову на військову службу з 40 до 49 років. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

07:21 Арестович в інтерв’ю Bild заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відповідальний за загибель цивільних українців у війні з РФ:

Пане Шольц, ви несете відповідальність за наших загиблих солдатів та мирних жителів. Щодня гинуть діти, щодня ми втрачаємо 100 солдатів, бо ви не даєте нам важкої зброї. Українська армія сильна, ми могли б побити росіян і витіснити їх з нашої країни, але нам потрібна зброя“.

07:15 Втрати російських та українських сил у боях за Донбас майже рівні“, – заявив британський професор Майкл Кларк. За його словами, на Донбасі йде “справжня рукопашна сутичка у стилі Другої світової війни”, коли війська борються вулиця за вулицею.

07:00 Карта боїв на Донбасі:

07:00На півночі Харківської області ворог посилюється, проте наш спецпідрозділ тримає позиції та продовжуватиме “, – заявив Начальника штабу спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічов.

На Ізюмщині російські окупанти намагаються штурмувати позиції ЗСУ у напрямі Слов’янська. Проте ситуація контрольована, значних проривів немає.

07:00 У місті Апостолове Дніпропетровської області загинули 4 особи внаслідок ворожого обстрілу з “Ураганів”. Перші наслідки удару вже усунуто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *