Санкції проти Росії – олігархи РФ літають над Європою

Незважаючи на санкції проти Росії, які були введені за збройну агресію проти України, деякі російські олігархи знаходять можливість обійти обмеження та літати до Європи.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів видання Welt.de.

Приватні літаки, що належать багатим росіянам, все ще кружляють над Європою. Загалом вдалося виявити близько 30 польотів передбачуваних російських приватних літаків та гелікоптерів через європейський повітряний простір з початку дії санкцій ЄС щодо Росії.

Так, у повітряному просторі країн Європейського Союзу були виявлені літаки та вертольоти, що належать таким олігархам, як Євген Пригожин (відповідальний за ПВК “Вагнер”, “кухар” Путіна), Алішер Усманов (засновник “Металлоінвесту”), Євген Швідлер.

Євген Швідлер вважається другом довіреної особи Путіна та колишнього власника футбольного клубу Романа Абрамовича. До конфіскації в Лондоні приватний літак Швідлер ще вісім разів пролітав через ЄС, кілька разів через повітряний простір Німеччини. Його остання поїздка до Лондона розпочалася також 18 березня у Гамбурзі, де літаку ніхто не заважав злетіти.

Раніше ми повідомляли, що Федеральна служба охорони збирає за президентом РФ Володимиром Путіним усі його екскременти у закордонних поїздках. Про це йдеться у спільному розслідуванні “Проекту” та французького видання Paris Match.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *