Втрати російської армії в Україні можуть зрости до 40 тисяч убитих – Зеленський дав прогноз на червень

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на Донбасі окупанти можуть спробувати кинути в бій, як резерв, слабо підготовлених строковиків та мобілізованих росіян. Використовуючи своїх військових, як “гарматне мʼясо”, окупанти можуть перетнути межу за загальними втратами у 40 тисяч рашистів вже у червні.

Читайте також нашу хроніку: Ракетний удар по Чорткову та бої на Херсонщині: онлайн війни 12 червня

Про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні, яке оприлюднили на сайті Офісу президента України.

За словами Зеленського, найзапекліші бої “буквально за кожен метр” наразі тривають у Сєвєродонецьку. Російські окупаційні війська тиснуть у напрямку на Лисичанськ, Бахмут та Слов’янськ. На Донбасі вони намагаються завести резервні сили, які будуть застосовувати, як “гарматне мʼясо”.

“Схоже, спробують кинути в бій слабо підготовлених строковиків і тих, кого зібрали шляхом прихованої мобілізації. Російські генерали розглядають своїх людей просто як гарматне мʼясо, яке їм потрібне, щоб забезпечувати перевагу в кількості – у кількості живої сили, у кількості військової техніки. І це означає лише одне: Росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч своїх втрачених військових”, – наголосив глава української держави.

Він зауважив, що за багато десятиліть Росія стільки не втрачала людей у жодній війні, в яких брала участь.

Раніше ми писали, що російські окупанти перекинули у Сєвєродонецьк до семи батальйонно-тактичних груп, але ЗСУ вдалось зупинити їх. Також ворог обстрілює Харків, Чернігівську та Сумську області, українські захисники ведуть вогонь у відповідь.

Нагадаємо, з 24 лютого по 12 червня на війні в Україні загальні бойові втрати противника склали 32 150 особового складу, понад 1400 танків та близько 3450 БМП та БТРів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *